Kalei

In de achtertuin van Majins lichtrijke woonst hebben onze pleisteraars professioneel een kaleilaag aangebracht op de muren, zodat het groen van de tuin perfect tot z'n recht komt in contrast met het wit. Een echte kleine oase van rust, midden in de stad.

Met kalei kunnen we veel richtingen uit, zowel binnen als buiten, modern of landelijk ...

Vraag gratis een offerte aan

Odoo tekst en afbeelding blok
kalei Kafhoek

Technisch

De overgang tussen de baksteen en de voegen wordt ‘zachter’ gemaakt maar is toch nog zichtbaar. Het resultaat is een licht korrelige muur vol met schitterende nuances, typisch voor kalk.

De muur krijgt er eveneens een ‘jasje’ bij waardoor deze beter bestand is tegen de weersinvloeden. Kalei is geen waterdichte maar een waterafstotende afwerking.

De kalk zal door de capillaire werking het vocht uit de muur (na de bui) actief naar buiten helpen.

 

Ecologisch

Bij Tintelijn werken we voornamelijk met een kalei op basis van kalk. Deze bevat geen cement of andere (synthetische) bindmiddelen.

Dit verzekert een hoge dampdoorlaatbaarheid en zorgt er voor dat de kalei niet zal afbladderen.

 

Esthetisch

De kalei op basis van kalk vertoont de typische ‘nuances’ eigen aan kalk. Deze nuances zijn sterk afhankelijk van de gekozen kleur, de ondergrond en de weersomstandigheden. Wens je een mooi effen resultaat zonder kleurnuances, dan kunnen we er een laag silicaatverf overheen zetten. Ook als er fellere of donkere kleuren worden gekozen is dit een betere optie dan een donkere kalei. Opgelet: kalei is geen wonderproduct voor problematisch vochtige muren.

Nog veel meer over kalei vind je op onze blog.